23. oktober 2008

[Om en nesten-ulykke.]

Det stormer i Beijing for tiden. Det regner horisontalt, og vinden er så kraftig at selv regnjakken min må festes fast i sykkelstyret for at den ikke skal fly opp mens jeg sykler. Til tross for dårlig vær dro jeg allikevel på taekwandotrening i går kveld. Veien jeg sykler for å komme til treningssalen er det sjeldent noen på om kvelden, noe som gjør den egentlig litt skummel. Jeg var derfor ganske lettet da jeg så noen andre sykle samme vei som meg, og vi tok følge. Jeg syklet i midten. Guttene syklet på hver side. Vinden blåste øreproppene til iPoden ut. Jeg slet med å få av meg vottene for å sette dem inn igjen da jeg plutselig hørte et kjempesmell som sperret alt annet ute. Glass som knuste. Bremselyden. Og så den høyeste av dem alle: Hodet mot asfalten. Deretter den lave, usynlige lyden av paraplyen han hadde syklet med, som danset rundt før den endelig traff bakken.

Jeg mistet pusten. Hendene mine skalv så mye at jeg ikke en gang klarte å skru på akselerasjonen på sykkelen min så jeg ble bare stående og se. Vi hadde syklet tett. Det kunne vært meg.

Kameraten til han som ble truffet kastet fra seg sykkelen, og rev opp døren til sjåføren. Den påkjørte reiste seg opp, mens han tok seg til hodet. Kameraten ropte. Hvorfor kjørte han ikke saktere inne på en skole? Vi var på en rett strekning- det var lett å se oss.

Jeg lot de stå der. Han hadde vært heldig. Det virket ikke som om det var noen veldig alvorlige skader, bortsett fra det helt knuste bilvinduet. Da jeg vendte ryggen min til fikk regnet tilbake lyden, og vinden ulte om mulig, kanskje enda høyere enn før. Jeg trillet sykkelen min bortover veien. Hjertet mitt banket nesten gjennom regnfrakken og munnen smakte sandpapir. Det kunne vært meg.

4 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Du kan ikke drive og reke rundt i storm og blæst! Tenk på de mange leserne dine som lever kun gjennom deg, hva skal vi...øh DE ta seg til hvis du blir skadet? Tenke nå!

Tonita sa...

Hei Tine,

så flott at du er i Beijing! Jeg har ikke fulgt med i sommer, - og ante ingen ting. Hadde vel bare ventet å støte borti deg på Blindern i løpet av høsten.

Nå skal jeg følge bedre med. Ta vare på deg selv, - ikke stol på noen i trafikken i Beijing!

Skribenten sa...

Uff. Hørtes virkelig skummelt ut.
Hadde vært spennende med litt bilder fra Kina og nyen du er i.

Elliloka
www.elliloka.sier.no

Tine sa...

GoG: Er det... bekymring jeg enser? Det må jeg si.

Tonita: Det var planen fra starten av:) Tro meg, jeg kjører veldig forsiktig.

Elliloka: Om du går bakover så har jeg lagt ut noen bilder, skal få lastet opp noen til snart!