1. februar 2015

[Om Occupy Central 2.0.]

I dag var det politiet selv som satte opp veiblokader i Hongkong, denne gangen for å klargjøre vei til den største demonstrasjonen siden politiet ryddet bort de siste restene av Occupy Central i desember. 


Politiet sto parat og linet opp, selv om i skrivende stund kun var én arrestert demonstrant, og det et i en annen del av byen hvor ting var litt mer urolig enn i Central.

Det var faktisk litt merkelig å se politiet blokkere veien, men arrangørene hadde i forkant meldt at de forventet over 50 000 fremmøtte. Det endelige tallet er vanskelig å si. I følge en lokal tv-stasjon sa politiet det var 6 600 som deltok i marsjen, mens arrangørene selv oppga 13 000. De fleste som deltok i demonstrasjonen bar gule paraplyer, langs veien sto folk og delte ut ulike brosjyrer og plakater.Alder er ingen hindring, men det skal allikevel nevnes at det var bemerkelsesverdig mange av den eldre garde. Occupy Central var kjent som en yngre demonstrasjon, noe som fikk meg til å lure på hvor de unge var blitt av. Denne dagen gikk med en hel trillevogn med merch jeg så henne senere selge. Kinesere er verdensmestere på å finne ting de kan selge.


Det var to ting som gikk igjen på plakatene.,"Jeg vil ha allmenn stemmerett" og "D7689." Sistnevnte er et ordspill, hvor "D7" høres ut som "fuck deg" på kantonesisk, og 689 er et kallenavn som Hongkongs nåværende leder, C. Y. Leung, har fått, ettersom han fikk 689 stemmer for å få lederstillingen.


Det var også en del demonstranter som minnet om at det fortsatt sitter mer enn 30 kinesiske aktivister fengslet i Kina for å ha støttet Occupy Central.


Det er jo litt ironisk at mesteparten av alt Occupy Central utstyret utvilsomt er laget på fastlandet. 


...Med unntak av innslag som denne her, en miniparaply i papir med en LSD-pære på toppen.

Ingen kommentarer: