13. februar 2011

[Om et lite mysterium IV.]

Dette har skjedd:

Jeg har nå mottatt tre postkort uten avsender. Ja, det har vært hyggelig, og ja, det har bidratt godt til samlingen, men hallo. Hallo! Jeg vet ikke hvem som sender meg postkort, og det gjør meg jo uhyre nysgjerrig.


En tidligere EXPO-kollega har analysert forrige postkort og konkludert med følgende:

"Det er ingen tvil om at diktet er valgt med omhu. Det skal gi oss et hint, en ledetråd om hvem denne psykoen er. De fleste forbryterne legger igjen masse spor når de gjør sine udåder.... I hvertfall gjør de det på film. Wang Wei er helt 100% sikkert ikke tilfeldig valgt. Ei heller diktet. Så la oss ta utgangspunkt i fyren og diktet. Diktet heter Lu Chai og skrevet av denne Wang Wei da han søkte tilflukt i en gudsforlatt plass som heter Lu Chai etter å ha sagt fra seg embetsposten sin. Der finner han ro og inspirasjon til å meditere og skrive dikt i fred. I motsetning til mange av sine kolleger fra samme tid, var ikke Wang en alkis, men vegetarianer og dedikert buddhist. Han fikk faktisk tilnavnet 诗佛 eller Dikt-buddhaen. NÅ, tenk etter! Hvem i din omgangskrets er interessert i religion og buddhisme? Og som gjerne "retreat" fra sitt embede for å finne et sted der han kan kontempletere og forske på livets og diktets dype mysterier? Og som er veggis og meditasjonsfreak? Wang Wei selv har vært dau en tid, så jeg tror vi kan utelukke ham. Da sier svaret seg selv. Postkortmannen din er professor Halvor Eifring!
"

Den våkne leser vil legge merke til at en av professor Eifrings publikasjoner er gitt ut nettopp av forlaget Brill, som det første kortet jeg mottok var laget av. Teorien er allikevel en smule søkt, da jeg aldri har hatt han som hverken lærer, veileder, eller foreleser, og det er gått tre år siden jeg så han sist. I tillegg til at den tydelig er svært faktabasert, selvfølgelig.

Så, over til denne ukens postkort.

Motivet? Jeg tror ikke det er spesielt relevant. Her er det ingen hint overhodet, slik jeg ser det. Ingen skilt. Ingen kjennetegn. Nada og niks.

Kortet er også denne gangen sendt fra Miami.


"有朋自遠方來不亦樂乎? [Er det ikke fint med besøk fra venner som kommer langveisfra?] Ikke hør på Jon Henrik. Postkortsamling er en super hobby."

Det er sitat av Konfusius.


Det den norske delen siktes til, er at Jon Henrik tilsynelatende ga uttrykk for at han syntes postkortsamling var en teit hobby. Det viste seg at han ikke mente det allikevel, og vi har blitt venner på det punktet der. Jon Henrik og jeg har allikevel ikke nok felles kjente til at det skulle være en venn av oss begge.

Jeg klarer ikke ta ut mer fakta av dette kortet.

4 kommentarer:

victoria sa...

keen på kort sjæl

Ghost of Goldwater sa...

Venn???
o.O

Jeg kan til nød strekke meg til "perifer bekjent"...

Tine sa...

Jeg mente heller at vi hadde gjort opp på det området. Du må ikke la ting gå sånn inn på deg!

Ghost of Goldwater sa...

Man har jo et rykte å ta vare på! Riktignok et ganske frynsete, et...