10. august 2009

[Om dårlig selvinnsikt.]

Jeg kan ikke fortelle om alt som skjedde, og dette av flere grunner. Pcen min er brent opp, det skjer mer i Beijing på en måned enn det det gjør på et år i Bærum, og det er mye som rett og slett ikke blir sagt riktig når det er sagt i ettertid.

Men noe kan jeg fortelle. Det kommer i rykk og napp. Når mamma spør om jeg vil ha med meg spisepinner når jeg flytter til Molde. Når det glitrer i diamantklistremerkene på pcen min. Når radioen spiller Karma Chameleon. Da kommer jeg på at herregud, det morsomste skjedde faktisk. Og som min venninne, Svine-Tina (nummer 43 i Norge!) sa, Moldenserne kommer nok til å bli redd for meg om jeg lar alt komme ut på en gang.

Jeg tror nok jeg satte mine spor i Beijing også. Vi snakket om det en sen kveld med altfor mange
串, kjøtt på spyd, og enda flere 3 kuai øl. Vi snakket om gode og dårlige komplimenter. Jeg mente at det beste komplimentet var det som ble gitt personlig til deg. Det som liksom ikke bare var "du har en hyggelig nabo". Han nikket, men sa at jeg ikke skulle kimse av slikt. Jeg var nemlig såpass high maintenance at han aldri i verden hadde ønsket å ha meg som en nabo.

Sjeldent har jeg vært mer fornærmet.

8 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Molde, derimot fortjener det verste. MOLDE? WTF??? Forklar Dem, unge dame!

Tine sa...

GoG: Det er en trist og lang historie som involverer en bitteliten fantastisk landsby i Nagano, verdens beste jobb i AmCham, 60 000 manglende kuai, 40 000 kroner verdt i NTD (dette er forøvrig ikke så relevant for historien), utgåtte søknadsfrister, og generelt alt for liten tid. Til slutt ble jeg sittende igjen på restetorget med statsvitenskap og kun EN by i Norge som ville ha meg. Jeg merker jo at jeg leker litt med sjebnen når ting går så til de grader til helvete for meg her.

Ghost of Goldwater sa...

Jeg hadde heller trukket gatelangs i nettingstrømper (prøv å få sove etter DET mentale bildet!) enn å tilbringe et studieår i Molde. Men så har jeg visse standarder.

Du hadde garantert fått jobb i Praha - bartender, guide, telemarketing... jeg har kontakter!

Anne sa...

Nei uff Molde... nei det må du ikke gjøre! Du er gæren!! Og jeg har bodd i Steinkjer...

ohingrid sa...

Jeg synes du kan ha litt is i magen og vente på første skoledag og ringe statsvitenskap på UiO. Alle vet jo at det finnes noen som ikke dukker opp.

卡美拉 sa...

Så du skal ikke på tur mer? Til taiwan igjen eller noe?

Tine sa...

Gog: Jeg snakker veldig godt engelsk, temmelig godt kinesisk, og en del japansk. Tjekkisken begrenser seg derimot til "moren din er dverg". Hvordan skal du skaffe meg en dugelig jobb på det grunnlaget der?

Jeg ser på det som en klar fordel at jeg får brukt kinesisken min, men ellers er det viktigste at jeg får en jobb som ser bra ut på cven og som jeg tjener nok på til at jeg kan overleve. Hvis ikke blir det Molde, fordi det er lurt.

Camilla: Det er ingen som bruker tre år på å lære seg kinesisk for å så aldri dra tilbake igjen. JEg har fått et stipend fra Taiwan men jeg fikk det for sent så jeg kommer ikke helt på hva jeg skal bruke det til liksom.

Ghost of Goldwater sa...

Ei engelsk jente som bor her på hotellet fikk jobb dagen etter at hun kom, for et firma som driver noe som heter "Pub Crawl". De guider folk til puber, der de får billig sprit osv. Du trenger ikke kunne tsjekkisk i det hele tatt i store deler av turistindustrien her nede; det er så allikevel engelskmenn, tyskere og amerikanere som står for mesteparten av omsetningen.