25. november 2008

[Om en mannebæsj.]

Det var sykt mye kø på vei til skolen i dag. Trafikken sto stille enda mer enn vanlig, og jeg ble temmelig irritert for jeg hadde forsovet meg to dager på rad allerede. Men så, etter en drøy halvtime kom årsaken plutselig for en dag. Midt i veien lå det nemlig en kjempebæsj, og alle syklet rundt, noe som skapte et kaos uten sidestykke, for det er mer enn ni millioner sykler i Beijing.

En bæsj i veien er ikke noe spesielt i Kina. Pottetreningen for småbarn er ganske enkel, for de løper alle sammen rundt med hull i skrittet så mødrene kan sette dem ned i veien når og hvor det måtte passe dem for å gjøre sitt fornødne. Egentlig ganske lurt om man skal se positivt på det, for de fleste som bor i nabogettoen min har ikke noe eget toalett, og offentlige utedoer i Kina er noe du virkelig kun begir deg ut på når det er ingen annen utvei.

Allikevel, en real mannebæsj midt i en toveiskjørt vei, det er ikke akkurat dagligkost, for ikke å snakke om hvor vanskelig det var å forklare hvorfor jeg atter en gang kom for sent til timen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

iou.

Klisjee sa...

Veit du kva? Du skriv heilt fantastisk bra! Eg sat å las gjennom halve bloggen din her om dagen, og så var nettet mitt ikkje god nok ven med meg til at eg fekk kommentera. Men seriøst. Bloggen din er fantastisk! :D
Og eg ser definitivt problemet med mannebæsj og sykkel.