5. februar 2011

[Om mitt forhold til kinesisk nyttår.]

Mange tror at jeg, som den kinapiken jeg går for å være, elsker kinesisk nyttår. De tror dette er noe som jeg gleder meg til, som jeg markerer og feirer, ja, ganske enkelt noe som betyr noe for meg. De tar feil.

Jeg hater kinesisk nyttår.

Som regel snarere enn et unntak har dette vært ferien jeg ikke har villet ha. Ikke misforstå, ferie er ikke feil om det passer seg med en tur til Hong Kong eller Thailand, eller om jeg skal få besøk av min beste og min verste venn. Midtveis i januar har dette selvsagt ikke pleid å være tilfelle. Det som snarere heller har vært saken, er at jeg har elsket å gå på skolen, og kinesisk nyttår har derfor virket som verdens lengste og mest ubrukelige ferie. Jeg har allerede innsett at 2011 nok kommer til å bli det store dannelsesåret mitt. Det er dette året jeg skal utsettes for alle de prøvelsene som vil gjøre meg til et større og bedre menneske. Derfor, av alle ting jeg har klart å rote meg borti, har jeg da på uforklarlig vis ordnet meg én av de omtrent ti jobbene i Norge med obligatorisk kinesisk nyttårsferie.

Så, hvorfor skulle ikke en ukes ferie være ønskelig i år? Vel, for tiden jobber jeg med å bli rik. Korttenkt som jeg er, har jeg valgt den slitsomme, men som oftest enkleste måten, ved å ikke satse på arv og gaver. Jeg jobber. Minuset ved denne metoden er dessverre at man da ikke blir spesielt rik av å ha ferie. Allikevel har dette altså skjedd meg. En hel uke plutselig ferie er dessuten unødvendig dyrt også, for oss som har timesbetalt og ikke fastlønn.

Når alt dette er sagt, det er Kaninens år vi trer inn i nå. Fyller du i år noe som kan deles med tolv, er du kanin. Er du av den overtroiske typen innebærer dette at du i hele år burde gå med noe rødt for at ikke onde ånder skal komme og spise opp hellet ditt. Jeg fyller 24 år om knappe tre uker. Altså er dette mitt år, men kom ikke til meg og ønsk meg godt nyttår. Skal du virkelig være ålreit og følge kinesisk kutyme, er det mest korrekte en rød konvolutt med penger. Ellers kan det være det samme.

3 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

???
Trodde du jobbet på bensinstasjon, jeg...

Tine sa...

Ehm.. Nei. 3 år siden. Selv ikke min egen nettstalker kjenner meg.

Ghost of Goldwater sa...

Det er jo i så fall en gedigen FAIL for DEG...