25. februar 2011

[Om et lite mysterium VII.]

Jeg hadde slått meg til ro med at motivene på postkortene ikke betydde noe. Så kom dette. Noen leker med meg.那麼好 [namehao] betyr "Så bra," i tillegg til å være den siste (og beste) delen av mitt kinesiske navn. Tradisjonelle tegn. Den oppmerksomme leser vil her kanskje bemerke at det er noe kjent med akkurat disse tre tegnene. Det er fordi det tilfeldigvis også er navnet på bloggen min.

Med dette har kortet bragt meg ytterligere forvirring. Var temmelig sikker på at det ikke var meg. Alle bevis så langt tyder på det motsatte. Bortsett fra at jeg aldri har vært i USA.孔子曰:“生而知之者,上也;學而知之者,次也;困而學
之,又其次也;困而不學,民斯為下矣。”

Eller, for oss vanlige som ikke er helt stødige i klassisk kinesisk:
Konfusius sa, "De som er født innehavende med kunnskap er av den høyeste klassen hos mennesket. De som lærer, og slik oppnår kunnskap, tilhører den neste. De som er late og dumme, og allikevel lærer, tilhører klassen etter disse. Når det kommer til de som er late og dumme og ikke lærer - det er de mest lavstående av alle mennesker.

Dette er min blogg. Jeg kan si at jeg hverken er lat eller dum, og at jeg faktisk har klart å oppdrive meg noe livserfaring. Velger derfor å ikke tolke teksten som en pekepinn, men heller som en leveregel.

Jeg klarer ikke tyde hvor i USA dette er poststemplet. Personen skriver tvilsomt løkkeskrift til vanlig, men har brukt det på adressen min nå. I likhet med størsteparten av norges skrivende befolkning, med andre ord.

4 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Stakkars pikebarn, har du aldri vært i USA? Nuvel, du er ennu ung.

Men alvorlig talt, nå begynner dette å tære på. Jeg hadde definitivt tatt Konfusiussitatet som en blodig fornærmelse.

Tine sa...

Nei. Jeg har jo drevet litt i feil retning i forhold til det.

Er det noen som IKKE burde tatt det som en fornærmelse, så er det deg. Man kan ikke være så hårsår når du utgir deg for å være så bråkjekk.

Ghost of Goldwater sa...

Jeg er ikke hårsår, jeg bare prøver å fyre opp deg ;o)

Tine sa...

Vil du ha en robåt til de årene?