17. august 2009

[Om høye fjell og dype daler.]

I går landet jeg på den minste flyplassen jeg har vært på i mitt liv. Så satte jeg på den minst fylte flybussen jeg har vært på i mitt liv. Deretter tok jeg den korteste turen fra en flyplass til sentrum av en by i mitt liv.

Sent lørdag kveld fikk jeg melding fra en venninne om at hun hun hadde hørt av en moldenser at det var flust av asiatere i byen. Det gjorde helgen, og jeg var ikke så deprimert over at jeg ikke skulle snakke kinesisk på et år. Stort bedre enn da jeg slepte den minst 40 kilo tunge kofferten min opp bakken til huset mitt og på navnskiltet at det bare hadde bodd asiatere i etasjen min året før. Strålende. Jeg kan ikke akkurat si at jeg beinet opp trappen av den grunn, men livet ble litt mer levbart. Da jeg kom inn i hybelleiligheten sto det en riskoker på kjøkkenet. Riskokere er i mitt hodet ensforbundet med asiatere... og mamma. Oddsene var fortsatt på min side. Jeg gikk inn på rommet, pakket ut ting, vasket hyller, og tok en lengre powernap. Etter et par timer våknet jeg av kristen høysang på rommet mitt. Jeg pilte ut på gangen for å se om nabokineseren min var hjemme.

Jeg tror ikke det er så mange kinesere i Molde. Min kinesiske riskokende hybelkamerat viste seg å være en svært kristen afrikaner.

Men faktisk så er ting help ok. Foreløpig hverken mer eller mindre. Hybelkameratene mine er hyggelige, jeg bor rett ved et handlesenter, og selv om det regner som et lite helvete, er akkurat det greit, da jeg vet at det regner alle andre steder også. Det som ikke er så greit er at pcen min ligger nedbrent og død hjemme, med alt av bilder og musikk og pcen jeg er nå er så rusten at jeg ikke en gang får lagt inn asiatiske skriveprogrammer på den. Livet mitt er høye fjell og dype daler. Og det er jo faktisk essensen av Molde.

3 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Molde er Kjell Magne Bondevik, norsk politikks verste kødd.

Molde er Kjetil Rekdal, norsk fotballs verste kødd.

Molde er Kjell Inge Røkke, norsk næringslivs verste kødd.

Molde er jazz, musikkverdenens verste kødd.

Need I say more?

Tine sa...

Rekdal er sunnmøring.

Ghost of Goldwater sa...

Niks, Kjetil Rekdal er født i Molde. Han spilte dessuten der i flere år. At han pt er trener i Ålesund er en helt annen sak. Så pfffffffft!