19. februar 2008

[Om å kjempe en kamp mot staten.]

Den siste tiden har det blitt en del Prison Break, så jeg skal være den første til å innrømme at påstanden jeg er i ferd med å komme med kanskje er litt vel drøy. Problemet er nemlig at jeg ikke klarer å bestille skattekort. Tro meg, jeg har prøvd og etter atter et mislykket forsøk på å få ting brakt på det rene, har jeg innsett at den norske stat nok rett og slett ikke ønsker at jeg skal betale skatt til dem. Om den norske stat ikke ønsker at du betaler skatt er det jo all grunn til bekymring, det er jo et av trademarkedene deres! La meg forklare, etter å ha levd lykkelig i utallige år på frikort har jeg nå innsett at det i år kanskje er en liten mulighet for at jeg vil tjene mer det som er lovlig for å leve et skattefritt liv i vårt ringe land. Som den lovlydige borgeren jeg er, bestilte jeg selvsagt skattekort (nesten) med en gang dette ble fastslått. Men ukene gikk, og den eneste korttypen jeg har fått færre av de siste ukene er genuine Valentines-kort.

Glasset mitt er som vanlig halvfullt, men da februarmåned også er i ferd med å renne ut innså jeg at det var på tide å ty til noe drastisk, så jeg logget meg på atter en gang og fikk sendt inn alle faktaopplysninger på nytt. Jeg trykket først "Bestill," men da det kom opp feilmelding om at jeg med den beregnede inntekten fortsatt var på frikort (la gå, jeg hadde vært noe beskjeden) la jeg til ganske mye mer. "Bestill." Fortsatt samme beskjed. Jeg la til såpass at det var tre ganger mer enn først forventet (og nå veldig mye over den magiske 33000 kroners grensen), men allikevel sto det frikort å lese på skjermen. Frikort.

Altså... Det må jo være noe som er riv ruskende feil.

5 kommentarer:

Thomas sa...

Kanskje du skulle prøve å møte opp fysisk på etaten?

Tonita sa...

Thomas og jeg tenker samme sak - sort of.
Ta en telefon tenker jeg, - det er faktisk ikke alt som lar seg ordne på nett - i alle fall ikke om man trykker 'Back' og forsøker seg på nytt for mange ganger. Nettleseren husker for godt - tror nå jeg.

Rita sa...

Ring likningskontoret - og når de begynner å mase om alle slags opplysninger er det bare å si;
Jeg vil tjene 100 000 (eller noe sånt). Hvilken skatteprosent blir det? Sånn har jeg i hvert fall gjort det i alle de år.

Odd sa...

Tror vel det kan ha noe å gjøre med at frikortgrensen er på 40.000, så hvis du skrev inn mindre enn det hjelper det nok ikke allverden.

Victoria sa...

Heiii tinee!!!!=) Så koselig at du er hjemme i Norge igjen!!! Gleder meg til å se deg igjen!!!!=) du må være med ut når vi skal ut, tror det er 7.mars eller 8.mars, datoen er ikke helt satt enda, men bli med bli med=D kleeeeem victoria!